Főoldal | Rólunk | Adatbázis | Rendezvények | Cikkek, Írások | Links | Kapcsolat Feb. 19th, 2018
Click banner for more info
English Website
Célunk
Archívum
Arany János Magyar Iskola
Torontói Magyar Múzeum
Kodály Együttes
A Magyar Ház Könyvtára
Ö N K É N T E S E K
ADOMÁNYT ITT KÜLDHET
TAGSÁG FELVÉTELI KÉRVÉNY
---------------------
A vilag magyarjainak talalkozohelye
Főoldal » Cikkek, Írások » Archive » A VEZETŐSÉG ASZTALÁRÓL - MAGYAR-HÁZI HÍRADÓ - Január.2014  
A VEZETŐSÉG ASZTALÁRÓL - MAGYAR-HÁZI HÍRADÓ - Január.2014
Thu Jan 30, 2014

             A VEZETŐSÉG ASZTALÁRÓL

          MAGYAR-HÁZI   HÍRADÓ

                     Január.2014

              

A választásoknál történt bemutatkozáson azt ígértem a tagságnak hogy mindenről tudatni fogom őket, amiről a vezetőségben , igazgatóságban döntések születnek. Ennek első ízben próbálok eleget tenni.Ebben a hideg, rideg, olykor kimondhatatlanul veszélyes télben a Magyar Ház Vezetősége szorgalmasan működik. Az első megbeszéléseket már a 32 Bermondsey Rd.  épületében tartottuk. Amiről döntöttünk, az a  megvásárolt Magyar Ház mindhamarabbi felépítésével kapcsolatos tervek jóváhagyása volt. 

 

A 2O14-es évi első vezetőségi gyűlésen vállaltuk  a büfé helyiség kényelmetlenségét.

 

A mérnökökkel való sokszintű tárgyalásokat  Koszó Mihály alelnök vezényli Szőcs Klára elnök jelenlétével. A mérnök társaságot Dr.Kókai Tibor szerkezeti mérnök tartja egyben és segíti a kollégák összekovácsolást,minden munkát ingyenesen végezel a magyarság szolgálatában. Köszönet neki az odaadó, hazafias tevékenységért

A megbízott mérnökök, akik a tervezetet készítik : Homonnay Borbála, gépészmérnök; Nilesh Luhar és  Shashank Chitale, tervezőszmérnökök; Scott M. Peaker, szerkezeti földtan mérnök; Jay Mardsen, hangerősítő rendszer mérnök; Ray Yousef,  electromos mérnök; Jim Laughlin,  városrendezési tervező; Warren Gyulay, belsőtervező mérnök; a Magyar Ház igazgatóságától Gergely Imre,  Torontó város  építész ellenőre. Öröm látni, hogy három magyar származású nevet is felfedezhetünk a mérnökök között,tehát három magyar szakember dolgozik a terven.

Ismerjük meg Dr. Kókai Tibor építészmérnököt

 

A vezetőség  tagjai  Török Antal  és Bánhegyi Zoltán látogatási napokat szerveztek meg a Magyar Házban. Így voltak önkéntesek, akik jelentkeztek a munkára.

 

Varga László önkéntes elmondja véleményét

A társegyesületek kérésére, a tervezett nagyobb terem építését szavaztuk meg. Igy a készülendő építkezési rész 6000 négyzetláb lesz, amelybe beleszámoltatik a terem, a táncrész, a színpad és a raktár. Ugyancsak  meg lesznek oldva az iskola helyiségei, az iroda, konyha és a többi mellékhelyiségek, amelyek a MH  sikeres működését fogják szolgálni. A könyvtár is tervezetten helyet kap a Magyar Házban. Reméljük, hogy minden magyar szervezet magáénak érzi az új Magyar Házat és nem csak gondolattal, de cselekedettel és anyagi támogatással is hozzájárul a MH mindhamarabbi beindításához. Például, virtuális téglák megvásárlásával is lehet gyarapítani a Magyar Ház építkezésére szükséges pénzállományát. Legyen divat segíteni és  beruházni a Magyar Házba!

Szőcs Klára elnök asszony irányítja az állami támogatás (Grant) megszerzésének folyamatát, ami előreláthatóan nagy segítség lenne az építkezés sikeres lebonyolításában.

Az igazgatósági gyűlésen még foglalkoztunk az Alapszabály  (By-Law) módosításának kérdésével, amellyel egy bizottság van megbízva Szőcs Kálára vezetésével. Nekünk Mile Jim, volt főtitkár,  adta ide az alapszabály első olvasásban lévő változatát. A Kanadai Állam új törvényt vezetett be, melynek értelmében minden jótékony szervezetnek újra kell fogalmazni az Alapszabályát, amelynek  újonnan megfogalmazott  változata hamarosan a tagság elé lesz terjesztve megbeszélésre és elfogadásra.

Foglalkoztunk még a Bánhegyi Zoltán, pénztárosunk által előterjesztett  Magyar Ház pénzügyi beszámolójával és észleltük a kiadások növekedését, mely természetesen csökkenni fog amint sikerül kiadni a bérbe adandó részt. Az Igazgatóság megszavazta azt, hogy saját erőből fogja a meglévő helyiségeket kiadni. Úgy minden tagot kérünk arra, hogy ajánljanak bérlőket.

A honlap egy nagyon fontos szerves része a Magyar Ház működésének, amelyet szeretnénk felújítani. Ennek lehetősége tárgyalások alatt van.

A Kövessy Zsolt, kultúrigazgató rendezésében történő márciusi ünnepségek előkészülete reméljük hozza majd a tavaszi hangulatot a Magyar Ház tagságának növelésére. Újonnan lett megválasztva a felvételi bizottság Endes Erika vezetésével, úgy kérjük lépjenek be minél többen. Legyünk sokan Magyar-Házi tagok, akik építeni szeretnék a magyar jövőt Torontóban.

 

Török Erzsébet, a Torontói Magyar Ház sajtóigazgatója

Január , 2014.


Associated To: Kanadai Magyar Kulturkozpont (KMKK)

Treavel Expressions
Magyar Kanadai Media Kapcsolatok
Duna World TV - Az érték és hagyományőrzés műsora
top
Főoldal | Rólunk | Adatbázis | Rendezvények | Cikkek, Írások | Links | Kapcsolat | Értesítők
Copyright © 2018 hccc.org. All Rights Reserved.
powered by Bridgelin